16 december 2021

Choklad- och hasselnötsgodis

Mycket gott och enkelt chokladgodis som smakar söt och len choklad. Den goda hasselnötskrämen inuti lägger till en oemotståndlig nötig smak och sötma.

Recept

(Ca 16 st choklad- och hasselnötsgodisar)

Chokladöverdrag:
Hasselnötssmör fyllning:

Topping:

Gör så här

Placera ut ca 16 pappersformar på en plåt och ställ den åt sidan.
Smält hälften av den mörka chokladen i ett vattenbad. När chokladen har smält, använd en tesked för att ösa ner chokladen i botten av varje form och ställ sedan kastrullen åt sidan igen.

För att förbereda nötfyllningen, rör ihop alla ingredienserna i en medelstor skål tills blandningen är tjock. Använd en tesked för att mäta upp fyllningen och rulla den sedan mellan händerna till en boll. Gör bollarna lite platta. Tryck ner nötfyllningen i varje form och smält sedan den återstående mörka chokladen för att skeda över toppen.

Medan chokladen fortfarande är smält, strö topparna med grovt havssalt.

Låt kopparna svalna i rumstemperatur, eller ställ dem i kylen för att påskynda processen.

Eftersom detta recept kräver naturligt nötssmör, som normalt förvaras i kylen, skulle jag rekommendera att förvara dessa i kylen om du inte planerar att servera dem alla inom två dagar. De bör hålla sig i en månad eller mer när de förvaras i en lufttät behållare i kylen.