16 mars 2022

Glutenfria chokladvåfflor

Om en vecka är våffeldagen är det dags att plocka fram våffeljärnet och grädda våfflor. Våffeldagen infaller den 25 mars varje år och den dagen kommer våffeljärnet gå varmt hos oss. Dessa glutenfria chokladvåfflor passar minst lika bra som dessert som till frukost.

Ingredienser:

Gör så här:

Sikta ned mjölen, bakpulver, vaniljpulver, protein, kakao och fiberhusk i en skål. Tillsätt honung och salt och rör om med ballongvisp. Vispa ner havredryck, lite i taget, tills smeten är tjock, men vispbar. Hetta upp våffeljärnet. Använd kokosolja och en pensel när du gräddar. Sleva upp cirka 0,5 dl till varje våffla, en sats blir då ungefär åtta våfflor. Pensla på mer kokosolja mellan varje våffla, annars fastnar de lätt i järnet. Servera våfflorna med frukt och bär.