21 juni 2021

Midsommartårta

Det finns många goda sätt att fira midsommar på. Här har du en saftig, glutenfri och vegansk midsommartårta som serveras med söta jordgubbar på.

Recept (tårta på 26 cm)

Tårtbotten
Fyllning
Dekoration
Gör så här:

Sätt in kokosmjölken/kokoskrämen i kylen 1–2 dagar innan du ska baka tårtan. Smörj en pajform i storleken 26 cm med lite kokosolja eller ta ett bakplåtspapper i botten. Förvärm ugnen till 180 grader.

Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt havregryn eller hirsflingor, kanel, salt och krossande mandlar och blanda väl. Häll i smeten i formen med en kant på ca 2 cm. Baka tårtbotten i den förvärmda ugnen i cirka 15 minuter. Ta sedan ut den och låt den svalna.

Strö på mandelspån. Blanda kokoskräm och vaniljextrakt tills det är krämigt. Blanda i cashewyoghurt. Sprid fyllningen över mandelspånen och fördela jämnt. Täck med bär, exempelvis jordgubbar, och strö över mandelspån och lite mandelsmör. Ställ in tårtan i kylen i två timmar innan det är dags att servera den.