
Chokladmousse med avokado och antioxidanter
Visste du att kakao toppar ORAC-listan över livsmedel med högst antioxidanteffekt? Kallpressad raw kakao innehåller dessutom massvis med näringsämnen som magnesium, antioxidanter, må bra-aminosyran tryptofan och uppiggande teobromin och koffein. Njut av denna krämiga, smakrika och nyttiga mousse som både gör gott för både kropp och knopp.
Recept (4 portioner)
- 3 mogna avokado
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 2 msk honung, flytande
- 2 msk kokosolja
- 3/4 dl raw kakao
- Lime, citron eller apelsinskal som smaksättning
- Hackade nötter, kakaonibs, bär till servering
Gör så här:
Mixa avokado med vaniljpulver, honung, kokosolja och kakao till en jämn mousse. Smaka av. Smaksätt med citrusskal och fördela moussen i portionsglas eller skålar. Servera med föreslagen topping.