
Raw chokladpuck med blåbärsganasch
4-6 pers
Chokladpuck/Kakbotten
- 2 dl mandlar
- 2 dl valnötter
- 2 msk kakao
- 2 msk kakaosmör
- 2 msk Holistic kokosolja
- 2 msk kakaonibs
- 1 tsk vaniljpulver
- 4 urkärnade färska dadlar
- 1 msk lönnsirap
- 1 nypa salt
Smält kakaosmöret och kokosfettet. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare. Pressa ut kakdegen I en form med hög kant. Ställ I frysen.
Blåbärsganasch
- 1 avokado (inte allt för mogen!)
- 2 msk lönnsirap
- 2 msk kakao
- 3 msk kakaosmör
- 2 msk Holistic blåbärspulver
- 2 tsk Holistic solroslecitin
- 3 urkärnade färska dadlar
- 2 msk lönnsirap
- Färska blåbär och hallon (dekor)
Smält kakaosmöret och mixa sedan alla ingredienser till en slät smet.
Ta ut kakan ur frysen och lossa den ur formen om du använder en springform. Bred ut ganasch över kakan. Låt stå i kylskåpet en halvtimme. Servera toppad med färska bär.