
Raw hallonparfait med kanderade mandlar
Recept för 4 personre
Parfait
3 burkar kall kokosmjölk. Använd bara ”Kokoskrämen” men spara lite av kokosvattnet.
3 msk smält kakaosmör (smält i max temperatur 42 grader)
1 msk lönnsirap eller valfri sötning
1 msk Holistic solroslecitin
1 tsk vaniljpulver
1 pyttenypa salt
1 liten skvätt citronsaft
200 gr frysta upptinade hallon
Smält kakaosmöret. Mixa alla ingredienser utan hallonen slätt. Späd med resten av kokosvattnet om det blir för tjockt. Parfaiten ska ha samma konsistens som vispad grädde. Ställ kallt och låt vila en liten stund för att kakaosmöret ska kallna och få rätt konsistens.
Häll sedan ut parfaiten i ett avlångt fat med kanter. Häll några matskedar hallon samt vätskan från bären och virvla försiktigt runt så det blir mönster med skeden. Häll försiktigt upp i dessert glas så att du behåller det fina mönstret du gjort.
Kanderade mandlar
3 dl blötlagda mandlar som du sedan torkat tills de är helt torra.
2 msk lönnsirap
1 nypa salt
Hacka mandlarna grovt. Varva mandlarna med salt och sirap i en skål.
Torka i en torkugn eller i en vanlig ugn som beskrivet på sidan tills de är helt torkade.
Till servering
Servera med färska bär