C-vitaminsallad med apelsin- och chilidressing

C-vitamin förknippas ofta med citrusfrukter som apelsin och citron. Men flera livsmedel innehåller betydligt mer C-vitamin än så. I det här receptet har vi samlat flera av dem i den här energigivande salladen, allt ifrån grönsaker och frukt till topping och dressing.

C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin och kan inte lagras i kroppen utan behöver tillföras den dagliga kosten. Vitaminet är en antioxidant och behövs för immunförsvarets funktion, normal kollagenbildning som stärker benstomme, brosk, hud, skelett och tänder. C-vitamin förbättrar även kolesterolvärden, stimulerar fettförbränning, ökar kroppens upptagning av järn och minskar trötthet och utmattning.

C-vitaminsallad:

Mixa, matcha, lägg till och ta bort råvaror som du själv behagar. Toppa salladen med persilja, valfria nötter och apelsindressing. En riktig C-vitaminboost!

Vi rekommenderar att äta salladen färsk och rå då kokning och stekning förstör C-vitaminet. Behöver du hjälpa matsmältningen på traven kan du ångkoka tex broccoli, blomkål och brysselkål lätt.

Grönsaker och frukter:

Topping:

Apelsindressing med chili: