
Rotfruktssoppa med rödbetshummus
Gör denna enkla men goda soppa, fylld med bra saker för kroppen, och varför inte festa till det med rödbetshummus också. Smaklig måltid!
Recept för 4 personer
- 2 palsternackor
- 2 morötter
- 1 liten sötpotatis
- 15 cm purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk ghee eller kokosolja
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk cayennepeppar
- 8 dl vatten
- 1 msk grönsaksbuljong
Rödbetshummus
- 3 dl kokta kikärter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl bladpersilja
- Saften av ½ citron
- 1 msk olivolja
- 1 msk Holistic Rödbetspulver
- salt & peppar
- Skala och finhacka rotfrukter, purjolök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i ghee tills de mjuknar något.
- Tillsätt vatten, buljong och kryddor.
- Sätt på ett lock och koka soppan på låg värme i 20 minuter.
- Under tiden är det dags att göra hummusen.
- Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en blender.
- Ställ svalt i väntan på servering.
Smaka av soppan med salt och peppar och servera med rödbetshummus.
Smaklig måltid / Malin