document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/pollensasong
document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/allergier-allt-du-vill-veta
document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/naturlig-lindring-pollen
document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/Allergisk-och-icke-allergisk-overkanslighet
document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/Hur-kommer-jag-tillratta-med-min-overkanslighet
document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/Laktosintolerans-vad-beror-det-pa
document: /blogg/Kost/allergi-och-interolans/Glutenintolerans-celiaki-ar-en-allvarlig-sjukdom

KOST
ALLERGI OCH INTOLERANS
-
Träning
-
Kropp och hälsa
-
Mental hälsa
-
Näringsämnen
-
Kost
-
Recept

9 maj 2022
Glutenintolerans (celiaki) är en allvarlig sjukdom
Problem med gluten har ökat de senaste åren. Många känner inte till att man kan ha problem med gluten utan att ha glutenintolerans (celiaki). Läs mer om vad som är symptomen på glutenintolerans samt vad som kan vara orsaken till att problemen ökat.
Läs mer här
9 maj 2022
Laktosintolerans - vad beror det på?
Att vara laktosintolerant innebär att man har svårt att bryta ner laktos, mjölksocker, som finns i mjölkprodukter. Men vad beror det på? I den här artikeln finns svaren!
Läs mer här
9 maj 2022
Hur kommer jag tillrätta med min överkänslighet?
Många som har problem med matöverkänslighet upplever att deras överkänslighet varierar. Ibland tål man och ibland inte. Vad kan det bero på?
Läs mer här
9 maj 2022
Allergisk och icke-allergisk överkänslighet
Överkänslighet för livsmedel kan delas upp i två kategorier: allergisk och icke-allergisk. Ibland kan det vara svårt att avgöra vilket man lider av eftersom symtomen ofta överlappar varandra.
Läs mer här
14 MARS 2021
Naturlig lindring av pollenallergi
Är du en av dem som blir trött och hängig av mediciner mot pollenallergi? Som väl är finns det fler sätt att lindra symtomen på.
Läs mer här
11 MARS 2021
Allergier - allt du vill veta
Minst 30 procent av befolkningen har någon form av allergi. Det motsvarar tre miljoner svenskar! Och antalet som drabbas ökar hela tiden. Vilka allergier finns det? Och vad kan du göra för att må bättre? Det avhandlar Petra Månström och Leif Östberg i detta avsnitt av Hälsa kommer inifrån.
Läs mer här
9 MARS 2021
Pollensäsongen blir längre – och värre
Pollensäsongen blir längre – och värre. Pollensäsongen är redan i gång, 20 dagar tidigare i genomsnitt jämfört med för 30 år sedan. Dessutom har säsongen blivit tio dagar längre, och om det inte var nog så har även pollenmängden ökat med drygt 20 procent.
Läs mer här
Intolerans och känslighet mot gluten är två olika saker
Du vet säkert att celiaki är en sjukdom som orsakas av gluten. Men ”glutenkänslighet” är ett mer okänt tillstånd, trots att det kan vara vanligare än celiaki. Här reder vi ut vad som är vad.
Läs mer här