document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/ma-bra-genom-klimakteriet
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/lat-oss-prata-cykler
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/pms-tips-fran-terapeuten
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/mindre-pms-med-mindfulness
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/hormoner-genom-livet
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/Mjolksyrabakterier-kan-minska-svampinfektioner
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/Doktor-hilde-om-hormoner
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/Med-vitalitet-och-gladje-genom-klimakteriet
document: /blogg/Kropp-halsa/hormoner/Energi-for-livet-Annika-R-Malmberg

KROPP OCH HÄLSA

HORMONER

4 maj 2022

Energi för livet - Annika R Malmberg

Annika R Malmberg är föreläsare, artist, författare och VD för Hamilton Group. Hon trodde inte att klimakteriet skulle bli en stor grej – men vad hon misstog sig. Rätt som det var slog den till med full kraft. Finns det ett naturligt sätt att få kroppen i balans?

Läs mer här

4 maj 2022

Med vitalitet och glädje genom klimakteriet

Det drabbar alla kvinnor – men det pratas fortfarande ganska tyst om det. Just det, klimakteriet – de tiotalet år i en kvinnas liv då så mycket förändras på insidan att hon knappt är densamma när perioden är över, men det behöver inte vara en period fylld av jobbiga besvär. Så här går du genom transformationen med vitalitet och glädje!

Läs mer här

28 oktober 2021

Doktor Hilde om hormoner

Våra hormoner påverkar och styr oss hela tiden, hela livet. Bland annat reglerar de hur vi växer, vår ämnesomsättning och fertilitet. Vi märker sällan av hormonerna, förutom vid vissa händelser eller perioder i livet, då de blir extra tydliga, till exempel under klimakteriet.

Läs mer här

13 oktober 2021

Mjölksyrabakterier kan minska svampinfektioner

Risken att få en svampinfektion ökar för kvinnor i samband med hormonförändringar som graviditet och under menstruationscykeln. Mjölksyrabakterier kan vara ett effektivt sätt att förhindra att svampen får fäste.

Läs mer här

7 januari 2021

Må bra genom klimakteriet

Många myter, men inte lika mycket forskning. Så kanske man kan sammanfatta det vi oftast hör kring klimakteriet. Men på senare tid har det kommit forskning som visar hur olika typer av träning kan lindra besvären med till exempel svettningar.

Läs mer här

17 december 2020

Hormoner genom livet

Alla människor föds med hormoner och vårt hormonsystem styr det mesta som händer i kroppen. Hormonsystemet – det endokrina systemet – är igång dygnet runt oavsett om vi märker det eller inte. Medan hormonhalterna hos män är ganska jämn sett över hela livet så är det desto ojämnare hos kvinnor, som går igenom flera cykler under livet som har stor betydelse för såväl mental som fysisk hälsa.

Läs mer här

23 augusti 2020

Mindre PMS med mindfulness

Det är den tiden i månaden igen. Sömnen är orolig, du är lättirriterad och bara väntar på att mensen ska komma så att hormonerna faller på plats igen. PMS drabbar många kvinnor men kan minska med hjälp av träning i mindfulness.

Läs mer här

12 augusti 2020

PMS – tips från terapeuten

PMS berör många kvinnor i fertil ålder. Finns det något man själv kan göra? Vi frågade den erfarna terapeuten Inger Erland Tångring, med 30 års erfarenhet av näringsmedicin.

Läs mer här

15 augusti 2017

Låt oss prata cykler!

Dags att lära känna din eller din kvinnas menscykel? En naturlig menscykel, när den är opåverkad, säger mycket om hälsan. En menscykel i obalans, kan tyda på en hälsa i obalans.

Läs mer här