20 juli 2021

Vegansk Citronpudding

Vill du bryta av det söta med den ljuvligt syrliga smaken av citron? Här hittar du en fräsch och uppfriskande citronpudding. Toppa den med jordgubbar, mynta, citronskal och kokosgrädde och lyckan är fullständig!

Recept

Ingredienser
Garnera med:
Gör så här

Häll citronsaften tillsammans med majsmjölet i en kastrull. Vispa väl för att ta bort eventuella klumpar.
Vispa i kokosmjölken, rissirap, vaniljextrakt och en liten nypa gurkmeja om du använder den (se till att bara lägga till en nypa först, du kan alltid lägga i mer senare). Vispa in mandelmjölken sist.

Sätt kastrullen på medelhög värme och rör om regelbundet. Blandningen börjar tjockna först på botten. Vispa lite extra när du märker att detta händer och se till att blandningen förblir slät. Därefter kan du fortsätta att vispa då och då. Låt kastrullen stå på plattan tills blandningen tjocknar, det tar ungefär 6-7 minuter. Knacka botten av kastrullen mot en bänk för att ta bort eventuella luftbubblor och häll blandningen i två skålar. Kyl i minst tre timmar. Toppa puddingen sedan med vispad kokosgrädde, färska jordgubbar, mynta och rivet citronskal.