
20 juli 2021
Vegansk Citronpudding
Vill du bryta av det söta med den ljuvligt syrliga smaken av citron? Här hittar du en fräsch och uppfriskande citronpudding. Toppa den med jordgubbar, mynta, citronskal och kokosgrädde och lyckan är fullständig!
Recept
Ingredienser
- 4 msk citronsaft
- 2,5 msk majsmjöl *
- 2,25 dl konserverad kokosmjölk i full fetthalt
- 4 msk rissirap eller lönnsirap
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl osötad mandelmjölk
- liten nypa gurkmeja pulver, för färg
Garnera med:
- Vispad kokosgrädde
- Jordgubbar
- Mynta
- Rivet citronskal
Gör så här
Häll citronsaften tillsammans med majsmjölet i en kastrull. Vispa väl för att ta bort eventuella klumpar.
Vispa i kokosmjölken, rissirap, vaniljextrakt och en liten nypa gurkmeja om du använder den (se till att bara lägga till en nypa först, du kan alltid lägga i mer senare). Vispa in mandelmjölken sist.
Sätt kastrullen på medelhög värme och rör om regelbundet. Blandningen börjar tjockna först på botten. Vispa lite extra när du märker att detta händer och se till att blandningen förblir slät. Därefter kan du fortsätta att vispa då och då. Låt kastrullen stå på plattan tills blandningen tjocknar, det tar ungefär 6-7 minuter. Knacka botten av kastrullen mot en bänk för att ta bort eventuella luftbubblor och häll blandningen i två skålar. Kyl i minst tre timmar. Toppa puddingen sedan med vispad kokosgrädde, färska jordgubbar, mynta och rivet citronskal.