
Veganska chokladbrownies
Om du vill baka en saftig vegansk chokladbrownie så har du hittat rätt. Denna brownie har allt som en brownie ska ha – den härliga intensiva chokladsmaken och den mjuka lite kladdiga konsistensen.
Recept
- 240 g hackad mörk choklad, 60 – 70 % kakao
- 0,8 dl Holistic Kokossolja
- 3 dl kokossocker
- 1,5 dl vatten
- 3 1/2 dl havremjöl/mandelmjöl
- 1 dl kakao
- 1/2 tsk salt
- Flingsalt.
Gör så här
Justera ugnsstället i mittenläget och förvärm ugnen till 160 grader. Klä en 20 cm fyrkantig form med bakplåtspapper. Smält chokladen och kokosoljan i en kastrull på låg värme. Låt svalna. Blanda kokossocker och vatten i en separat kastrull tills sockret är helt upplöst. OBS! Du vill inte att blandningen ska börja koka så att vattnet förångas eller att sockret börjar karamelliseras. Häll sedan blandningen i den smälta chokladen och rör om. Tillsätt havre/mandelmjöl, kakao och salt. Vispa väl tills du får en slät, ganska tjock brownie-smet. Häll smeten i den klädda formen och grädda i cirka 30 minuter. Låt den sedan svalna helt vid rumstemperatur innan du kan skära upp rutor/brownies. Sedan är de redo att serveras. Förvaring: Håller sig i en stängd burk i rumstemperatur i 3 – 4 dagar.