
Havregrynsgröt med lingon från skogen
Att koka gröt över öppen eld är en upplevelse i sig. Håll grytan en bit från elden
så att gröten inte bränner fast, till exempel genom att ställa den på ett galler.
Blanda gärna i någon matsked smör eller olja för att få en mer energirik gröt.
Det trista med gröt är att diska grytan, men om du häller på kallt vatten
och låter den stå en stund lossnar gröten enkelt.
Ingredienser, 2 portioner
- 2 dl havregryn
- 4 dl vatten
- 1 krm salt
- 1 dl lingon eller andra bär. Du kan också använda Holistics lingon- eller blåbärspulver om det inte finns färska bär på din tur
- 1–2 finhackade dadlar (valfritt)
Tips! Rosta havregrynen innan du kokar dem för en nötaktig smak på gröten.
Recept och bild kommer från boken Eldmat
Eric Tornblad https://erictornblad.se/
Ida Olsson http://www.iskogochmark.se/