
Fröknäcke med Holistic Chia
Vad sägs om att baka ett välsmakande och glutenfritt knäckebröd som är fyllt med antioxidanter, proteiner, mineraler och vitaminer? Bryt dem i bitar och servera med goda röror till.
Recept (ca en plåt)
- 2,5 dl valfria frön och kärnor (välj bland chiafrön, sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor)
- 2 dl majsmjöl
- ½ tsk salt
- ½ dl olivolja
- 2 dl kokande vatten
- 2 nypor flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop chiafrön, solroskärnor, sesamfrön, pumpakärnor, majsmjöl, salt och kokande vatten i en bunke. Bred ut smeten så tunt du kan på ett bakplåtspapper på en plåt. Använd exempelvis en slickepott. Skär ut rutor och strö på flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 75 minuter.