
21 februari 2018
Kimchi
Kimchi är en traditionell koreansk delikatess. Passar fint som tillbehör till det mesta. Du kan välja själv vilka grönsaker du föredrar.
Det vanligaste är att man använder salladskål som bas i kimchi, vi valde att göra denna utan.
- Rättika
- Morot
- Chili
- Gurka (Inläggningsgurka)
- Gul lök
Kryddblandning:
4 msk färsk riven ingefära
4 msk chiliflakes
2 msk salt
4 -6 stora vitlöksklyftor, finhackade
1 1/2 msk agavesirap
Skär och hacka grönsakerna tunt. Krama ihop dem med kryddblandningen, blanda noga och massera in kryddorna ordentligt. Packa kimchin tätt i rena glasburkar; lägg i någon näve eller två och tryck till ordentligt så inga luftfickor finns kvar i burkarna. Sätt på locken och låt stå i rumstemperatur ett dygn innan burkarna flyttas in i kylen och får stå i 7 dagar innan servering.