document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/kan-varma-bad-ge-traningens-effekter
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/sa-paverkas-din-traning-av-magnesium
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/traning-for-mental-halsa
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/lite-varje-dag-ar-den-basta-motionen
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/petra-manstrom
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/yoga-ar-lika-bra-for-hjarnan-som-annan-traning
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/motion-hjalper-hjarnan-att-battre-klara-av-ljud
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/karlek-till-traning
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/trana-battre-och-gladare-med-musik
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/motion-inflammation-aldre
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/stang-fonstret-tack-jag-vill-inte-bli-sjuk
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/elittranarnas-basta-tips-for-att-trana-hallbart
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/kom-igang-med-lopning-med-holistic
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/En-kraftfull-kombo
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/PWO-for-okad-prestation
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/intervju-med-helena-olmas
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/Ladda-ratt-infor-traningen-fa-battre-resultat
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/Darfor-ar-aminosyror-bra-for-din-traning
document: /blogg/Traning/traning-och-uthallighet/Darfor-behover-du-mer-b-vitamin-nar-du-tranar

TRÄNING

TRÄNING OCH UTHÅLLIGHET

7 september 2021

Därför behöver du mer B-vitamin när du tränar

Näringsbrister är förstås inte bra för hälsan. Om du tränar och har näringsbrister kan det också påverka din återhämtning och förmåga att ta till dig av träningen. Särskilt B-vitaminer är viktiga för dig som tränar och lägre nivåer i kroppen kan till slut försämra prestationen.

Läs mer här

2 september 2021

Därför är aminosyror bra för din träning

Aminosyror är de minsta byggstenarna i proteiner och ingår i allt från hormoner till bindväv. När du tränar använder du mer så kallade essentiella aminosyror och ett högre intag kan förbättra träningsresultat och snabba på återhämtning.  Psst… essentiella aminosyror kan vara extra bra för dig som är vegan.

Läs mer här

31 augusti 2021

Ladda rätt inför träningen - Få bättre resultat

Träning är härligt och roligt i sig, men visst vill du också se resultat av den? Det finns knep att ta till som innebär att samma träning ger bättre effekt. Svaret är riktad näring i form av PWO - eller Pre WorkOut. Läs mer om vad du kan göra strax innan träning för att få ut mer.

Läs mer här

28 MARS 2021

PWO för ökad prestation

Det finns massor av prestationshöjande tillskott för idrottare, både nybörjare och proffs. Syftet med PWO (pre-workout)-produkter är att höja den fysiska förmågan för att maxa fettförbränningen. Men vilka ingredienser bör ett PWO-tillskott innehålla?

Läs mer här

24 MARS 2021

En kraftfull kombo: Intervallträning och essentiella aminosyror

Tillskott av EAA plus intervallträning kan öka musklernas storlek och kvalitet genom att kroppens omsättning av protein förbättras.

Läs mer här

1 NOVEMBER 2020

Kan varma bad ge träningens effekter?

Fysisk aktivitet kan vara väldigt härligt och har många dokumenterade positiva effekter. Men ibland kanske det skulle kännas skönare med en lugnare aktivitet, som ett avslappnande bad. Då kan det vara bra att veta att varma bad kan ge en del av träningens effekter.

Läs mer här

24 JUNI 2020

Så påverkas din träning av magnesium

Magnesium är ett mineral som är involverat i fler än 300 enzymkontrollerade, reaktioner. Magnesium finns i varje cell i kroppen och bidrar till normal energiomsättning och muskelfunktion. Alltså ett bra mineral att ha vid träning.

Läs mer här

14 APRIL 2020

Träna bättre och gladare med musik

Känner du att det tar emot att dra på sig träningsskorna och ta en runda? Att ta ut sig ordentligt lockar kanske inte alls? Men då finns det en bra ”medicin”, nämligen musik.

Läs mer här

7 FEBRUARI 2020

Yoga är lika bra för hjärnan som annan träning

Att träning som löpning är bra för hjärnan vet vi. En ny studie har visat att även yoga är bra för hjärnan och minnet. Det påverkar flera regioner i hjärnan positivt, inklusive våra minnesfunktioner, på samma sätt som annan träning.

Läs mer här

31 JANUARI 2020

Elittränarens bästa tips för att träna hållbart

Att få goda träningsresultat är inte synonymt med att träna hårt. Gäst i nya avsnittet av Hälsa kommer inifrån är elittränaren Andreas Öhgren. Han har tränat alltifrån NHL-proffs till OS-idrottare, och överst på hans priolista för hållbar träning kommer återhämtning. Själva träningen – den kommer på en tredje plats.

Läs mer här

29 JANUARI 2020

Motion hjälper hjärnan att bättre klara av ljud

Har du märkt att träning gör dig lugnare? En anledning kan vara att det gör oss mindre ljudkänsliga. Många av oss har en vardag där olika ljud ständigt är närvarande. Att då med hjälp av träning kunna koncentrera oss bättre på det vi ska göra, vore inte så dumt.

Läs mer här

6 SEPTEMBER 2019

Lite varje dag är den bästa motionen!

Sjätte avsnittet av vår podd ”Hälsa kommer inifrån” handlar om träning. Hör terapeuten och yogaläraren Inger Erland Tångring berätta om den bästa träningen för att förlänga livet, hur du hittar träningsmotivation – och hur det kommer sig att träning bromsar åldrandet.

Läs mer här

5 SEPTEMBER 2019

Träning för mental hälsa

Vi människor är anpassade för ett liv i rörelse. Det är numera välkänt att det finns ett samband mellan fysisk aktivitet och mental hälsa. Exempelvis kan fysisk träning förebygga utvecklingen av depression.

Läs mer här

5 APRIL 2019

Kärlek till träning

Rätt näring är viktigt träning för att din träning ska ge gott resultat. Magnesium påverkar både din träning och återhämtning. För att orka träna och kanske till och med tävla är det viktigt att ge din kropp rätt förutsättningar.

Läs mer här

17 MAJ 2018

Intervju med Helena Olmås

Vi har följt Helena Olmås genom hela Nya Zeeland, en promenad på 300 mil där hon samlade in pengar till cancerforskning. Vi har frusit med henne till toppen av Kilimanjaro, linkat fram i rekordfart till Santiago de Compostela, följt hennes kamp mot barnäktenskap och plockat skräp (” ploggat”) längs vasaloppsspåret, där hon glatt springer de 9 milen med sitt eget Team Mora One.

Läs mer här

9 APRIL 2018

Motion sänker inflammationsgraden hos äldre

Ett team av forskare vid Örebro universitet har kopplat fysisk aktivitet till minskad inflammation, hos äldre. De har undersökt hur fysisk aktivitet påverkar inflammationsnivåerna hos äldre personer. Studien publiceras i tidskriften Medicine & Science in Sports & Exercise.

Läs mer här

18 JANUARI 2018

Kom igång med löpning med Holistic

Barfotaskor, energi-shots och pulsklockor…Oavsett om du är nybörjare eller elitmotionär så haglar råden om vad man borde göra under träningspasset. Vilken puls du bör ha, hur ofta du ska dricka och vad du ska stoppa i dig. Sanningen är ganska enkel, gör det som känns bra för dig! Det viktigaste är att du rör på dig och att du kommer dit du förutsatt dig att komma.

Läs mer här

21 APRIL 2017

Petra Månström, tjejen som älskar att prata om sporten hon en gång hatade.

Petra Månström är mest känd för Maratonpodden där hon intervjuar alla storheter inom ”snorsport”, som hon själv uttrycker saker. Allt som tar lång tid och kräver uthållighet. Mest handlar det om löpning. Är inte det konstigt, kan man undra, med tanke på att hon själv hatade löpning?

Läs mer här

9 FEBRUARI 2017

Stäng fönstret, tack! Jag vill inte bli sjuk.

Blir du sjuk så fort du kommer igång med din träning? Du är noga med dina kläder och näringsintaget men ändå visar kroppen tecken på förkylning när du ökar intensitet och du måste vila mer än du tänkt dig.

Läs mer här