Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Energi för livet – Annika R Malmberg

Energi för livet - Annika R Malmberg

MENTAL HÄLSAKVINNOHÄLSA
Annika R Malmberg är föreläsare, artist, författare och VD för Hamilton Group. Hon trodde inte att klimakteriet skulle bli en stor grej – men vad hon misstog sig. Rätt som det var slog den till med full kraft. Finns det ett naturligt sätt att få kroppen i balans?

Se videon här.


Annika R Malmberg hade skador som bland annat uppkommit på grund av träning och tävling. Hon hade även kommit in i klimakteriet. Vi testade hennes hormoner via saliv hos Labrix. Testet visade obalans mellan östrogen (östradiol) och progesteron (gulkroppshormon).


Annika är starkt skeptisk till hormonmediciner och fick istället homeopatiskt stöd för hyofysen och hormoner samt Q10, K2D3, selen, B6, folsyra, magnesium, kalcium, B-vitaminer och örter som hjälpte hennes kropp att återställa balansen på en mer naturlig väg.


Frågor och svar

HUR HANTERAR JAG STRESS OCH UTMATTNING?


Din energi är det viktigaste du har. Du behöver den att vara en bra vän, för att kunna vara kärleksfull, för att ta hand om dig själv. Utan energi är du ingenting! Därför kan du se på din energi som din viktigaste prioritering.


Sann läkekonst går ut på att stödja kroppens egna system, så att den själv kan återställa balansen och därmed hälsan. Kroppen gör alltid sitt bästa för att återställa balansen, utifrån från de förutsättningar som finns. Det finns inga andra sätt som håller på lång sikt. Läs gärna vår artikel En plan för balans i Kunskapsbanken.


Om du är mellan 13 och 25 år hittar du nummer och adresser till organisationer som du kan kontakta om du mår dåligt på www.umo.se.


HUR HITTAR MAN RÄTT TERAPEUT?


Du kan leta efter terapeut på Näringsmedicinska Terapeutförbundet.


VILKA TESTER REKOMMENDERAR NI?


I första hand rekommenderar vi att du hittar en duktig terapeut eller läkare som kan hjälpa dig.


Det kanske vanligaste testet som folk gör är hårmineralanalys (från t.ex. NutriTech) eller blodanalys (från t.ex. Werlabs och Blodkollen) som man kan göra själv, men det är bäst att göra tester via en terapeut som kan tolka svaren och ge bra rekommendationer för hur du går vidare.


Vad gäller blodanalyser så rekommenderar vi i första hand helblodanalyser, även om det det kan vara svårt att hitta terapeuter med rätt kunskap.


Vi rekommenderar även ImuPro–analys för att hitta allergier och problem med överkänslighet (födoämnesintolerans/matintolerans). Läs gärna vår artikel om Överkänslighet och allergier


Labrix, som vi också rekommenderar, testar man bland annat hormoner, binjurefunktion och signalsubstanser. Det är oerhört värdefullt vid utbrändhet och utmattningssyndrom.


Vi vill också nämna Synlab som ett viktigt testlabb för näringstester, mineralanalys i helblod, intolerans- och allergitester, hormoner, bakterie- och virustester, markörer för hjärtkärlproblematik med mera.


REKOMENDERAR NI ATT MAN GÅR TILL EN TERAPEUT ISTÄLLET FÖR EN LÄKARE?


Läkare och terapeuter har olika roller och kan uppsökas vi olika behov. Holistics grundare Bertil Wosk brukar säga: ”Om jag bryter benet vill jag komma till sjukhus och få det gipsat. Jag vill inte ha en kopp örtte.” Och tvärtom: Vill du lägga om din livsstil för ett hälsosammare liv så kan en terapeut vara till god hjälp.


Sjukvården och hälsovården kompletterar varandra. Om du har en konstaterad brist på ett visst hormon kan en läkare mäta hur mycket du saknar och rekommendera en medicin som ersätter det du saknar. Då mår du bättre. Så länge du tar medicinen.


En terapeut kan rekommendera en kost- och livsstilsomläggning, kanske förstärkt med kosttillskott och örter, som stimulerar kroppen att producera mer av det hormon som du saknar, så att du på sikt kommer att må bra.


Är det ena sättet rätt och det andra fel? Nej, de båda synsätten kompletterar varandra. Många får hjälp av mediciner OCH tar hjälp av en terapeut för att göra nödvändiga livsstilsförändringar.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic