Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Friskare hud, hår och naglar med kisel

FRISKARE HUD, HÅR OCH NAGLAR MED KISEL

HÅR, HUD & NAGLARKISEL
Vi är många som inte har lika spänstig hud som vi skulle önska. Hårstrån och naglar är sköra och går av lätt. En del av orsaken är att produktionen av kollagen minskar med ålder, något som har visat sig kunna stimuleras med rätt näring. Kan kisel vara en nyckel till att stärka hår och naglar?

Bambu är en väldigt stark och snabbväxande växt som kan användas för att tillverka flera hållbara material. En av bambuns hemligheter är dess höga innehåll av kisel. Även i våra kroppar spelar kisel en betydande roll. Detta mineral är viktigt för skelettet, och för hår, hud och naglar. Dessa består alla till stor del av kollagen, ett protein som ger elasticitet och styrka till våra vävnader. För att bilda tillräckliga mängder av kollagen behövs flera näringsämnen däribland kisel, vitamin C, koppar, zink och aminosyror från protein.


Placebokontrollerad studie


I en studie vid Vrijeuniversitetet i Bryssel lät de femtio kvinnor inta 10 mg kisel per dag eller placebo. Efter 20 veckor mätte forskarna hur hud, hår och naglar hade påverkats.


Alla tre typerna av vävnad hade påverkats positivt. Huden hade blivit slätare och starkare. Hår och naglar var inte lika sköra längre och gick inte lika lätt sönder. 


Exempel på bra källor till kisel


Bambuskott, spenat, banan och gröna bönor. Även vilda växter som nässlor, åkerfräken och maskros finns på listan över växter med mycket kisel.


Referens


Barel A, Calomme M, Timchenko A, et al. Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on skin, nails and hair in women with photodamaged skin [published correction appears in Arch Dermatol Res. 2006 Apr;297(10):481.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic