Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Fungerar din mage som den ska?

FUNGERAR DIN MAGE SOM DEN SKA?

MAGHÄLSA
Förstoppning kan vara ett jobbigt ämne som många undviker att prata om. Vi tycker att det är viktigt att prata om det. Vår förhoppning är att det kan lätta lite på trycket så att säga. Om du upplever problem är du långt ifrån ensam.

Ofta handlar det om enklare problem som man kan underlätta genom kostförändringar. Ibland är det dock inte så enkelt och det kan gå fler dagar innan man får besöka toaletten. Förstoppning är per definition när man har svårt att tömma tarmen mer än 3 gånger i veckan och det kan leda till både magknip och illamående. Vanliga orsaker till förstoppning:


  • Att man dricker för lite
  • Äter mat som innehåller för lite fibrer
  • Att man är orolig och/eller stressad
  • Medicinering
  • Graviditet och menstruation kan påverka avföringens konsistens
  • För mycket stillasittande kan göra att peristaltiken störs

Att avföringen ligger kvar i tarmen är belastande för hela kroppen och det stör våra naturliga goda tarmbakterier. Genom att avlägsna det stillastående tarminnehållet blir man inte bara av med avfall. Man skapar en bättre miljö för tarmbakterier, får en friskare tarmflora och ett bättre näringsupptag.


Vanliga lavemang ger oftast önskad effekt men har en retande effekt på tarmen, vilket kan bli vanebildande och man bör inte använda dem kontinuerligt. Försök istället att komma tillrätta med problemen genom att se över din livsstil, öka mängden grönsaker och frukt i din kost och drick mer vätska.


Om du inte kommer tillrätta med problemet själv så finns det naturlig hjälp att få. Ultratarm är en produkt som är bra mot förstoppning och trög tarm. Den innehåller magnesiumoxid som ger två positiva effekter, dels blir tarminnehållet lösare, dels ökar volymen. Både dessa effekter underlättar för kroppen att ha en naturlig tarmtömning bland annat genom stimulerad peristaltik.


Att få hjälp med sin tröga mage kan göra stor skillnad. Hoppas du har fått några bra tips på vad du kan göra. Att våga prata om det kan vara ett första steg till lättnad.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic