Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Hälsofynd på dagens bokfest

HÄLSOFYND PÅ DAGENS BOKFEST

Hälsoböcker är ett hett ämne, och det finns många spännande titlar att välja bland. Men det kostar att hålla sig uppdaterad, den som vill fylla på bokhyllan kan därför passa på när det är dags för den årliga bokrean. Nedan tipsar vi om några fynd.

Glad mat för glada tankar


I boken ”Happy Food” (Bookmark 2017) beskriver vetenskapsjournalisten Henrik Ennart hur epidemin av psykisk ohälsa hänger samman med den västerländska kosten och visar tillsammans med kocken Niklas Ekstedt hur man kan påverka det mentala välmåendet hemma i köket. Boken tar upp den senaste medicinska forskningen, visar hur tillståndet i tarmen påverkar hjärnan och kommer med handfasta och inspirerande råd. Men också goda och hälsosamma recept.


Med apoteket hemma i köket


Boken ”Food Pharmacy” blev en stor succé. I uppföljaren”Food Pharmacy: kokboken”, (Bonnier fakta 2018) beskriver Lina Nertby Aurell och Mia Clase från den populära hälsobloggen och podden med samma namn hur man gör för att bli bättre på att jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och hjälper till att motverka inflammation. Boken innehåller recept med massor av grönsaker, nötter och kryddor skonsamt tillagade för att bevara näringen. Alla rätter är gluten-, mjölk- och sockerfria och här finns allt från snabb och god vardagsmat till lyxiga rätter och närande smoothies.


Skogens vilda delikatesser


I boken ”Vildplockat” (Natur & kultur 2017) delar kocken Niki Sjölund med sig av sin kunskap om ätbara svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar att använda i sin matlagning. Den nya nordiska gastronomin har gjort granskott, harsyra, tistel och ormbunke till delikatesser men skogen är till för alla och man behöver inte vara stjärnkock för att njuta av godsakerna. I boken finns fakta om ett 70-tal olika ätbara växter, om var de går att hitta, vad som kännetecknar dem, hur de smakar och hur de ser ut samt hur de bäst förvaras och förädlas.


Ät ”rent” och må bra


Näringsfysiologen Kristina Andersson förmedlar i boken ”Eat Clean: kokboken” (Tukan förlag 2016) näringslära och en matfilosofi som gör det lätt att leva hälsosamt. Här finns förutom recept, tips och fakta som inspirerar till nya matvanor. Bokens recept underlättar enligt förlaget för den som vill äta en kost som stärker immunförsvaret, skyddar mot sjukdomar och ökar prestationsförmågan. På ett pedagogiskt sätt visar Kristina hur man kan åstadkomma stor förändring med enkla medel, till exempel tar hon upp vilka eko-varor som är bra att prioritera och andra hacks för en hälsosammare livsstil.


Vänd diagnosen till en fördel


Psykiatrikern Anders Hansen är en flitig förespråkare av motion och är aktuell med boken ”Skärmtid” om vårt uppkopplade liv. I ”Fördel ADHD” som kom ut på Bonnier fakta 2017 vill han lyfta det positiva med att vi är olika och hur man kan vända en ADHD-diagnos till sin fördel, istället för att bara se det som något som medför problem. I boken driver han tesen att det vi i dag betraktar som en diagnos i viss mån rör sig om nedärvda personlighetsdrag som var nödvändiga för att våra förfäders överlevad.


Antiinflammatoriskt mitt i livet


I boken ”Hälsorevolutionen” (Harper Collins 2018) skriver journalisten Maria Borelius om forskning som visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid och ökar risken för flera vanliga folksjukdomar. Hon berättar hur bland annat ändrad kost men också meditation och motion hjälpt henne att gå från att känna sig gammal och trött med ryggont och klimakteriebesvär till att känna sig ung, frisk, mer harmonisk och lycklig. En spännande och användbar bok med recept och andra bra tips för att komma igång med ett friskare och gladare liv.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic