Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Hudens trädgårdsmästare

Hudens trädgårdsmästare

HÅR, HUD & NAGLAR
Med passion för praktisk kunskap om växter kallar hon sig ”hudens trädgårdsmästare”. Med över 25 års erfarenhet är Lena Losciale en av Sveriges främsta experter när det kommer till växtbaserad hudvård.

I det här avsnittet av Hälsa kommer inifrån delar Lena med sig av sin egen resa, sin passion för växtriket och ger praktiska tips om hur man själv kan använda naturen i sitt hudvårdsapotek och hur hon kan läsa av på huden hur en människa mår.


– Min relation till växtriket började redan som barn, då vi som familj spenderade mycket tid i skog och mark. Vi pratade om växter, lärde oss om växter och deras latinska namn, berättar Lena.


Det var ganska naturligt att hon redan som ung skulle börja odla på egen hand – ett intresse som utvecklades med tiden och ledde henne in på att lära sig mer om medicinalväxter.


Förstå huden och förstå människan


– När jag sedan fick barn blev det ännu mer relevant att ta reda på vad som egentligen fanns i alla produkter som vi smetar på huden, inte minst våra barns hud, säger Lena Losciale.


Det stärkte hennes intresse kring botanisk hudvård och vad som faktiskt gömmer sig i den hudvård vi köper och lägger mycket pengar på varje år.


Nu har hon arbetat med hudvård i 30 år och kontinuerligt vidareutbildat sig genom åren. Hon har läst flera fytoterapeutiska utbildningar runt om i landet och även vidareutbildat sig i både USA och England.


– Jag insåg ganska snabbt att om man ska jobba med huden och förstå orsaker och samband till de problem som kan uppstå, måste man också lära sig att förstå människan, menar hon.


På webbsidan botanyforall.se finns mängder med kunskap om naturlig hudvård och där berättar Lena och hennes kollegor att de varje dag gör sitt bästa för att både inspirera och lära ut så mycket som möjligt inom den gröna vågen inom skönhet och hudvård.


Förvalta hudens ekosystem


Men tillbaka till det här med att kalla sig för en hudens trädgårdsmästare. Det förklarar Lena helt enkelt så här:


– Att ta hand om huden kan liknas vid att förvalta ett ekosystem, ta hand om och ha en relation till sin hud. Precis som ett ekosystem i naturen så har huden behov av rätt näring, skydd, vård, vatten och återhämtning, säger hon.


Lena pratar också om hur arv, miljö och livsstil hänger ihop och bestämmer vilken typ av hud du får, men det går till viss del att kompensera för dessa bitar för att förebygga hudproblem. Huden påverkas av allt som du själv påverkas av. Såväl det du äter, stress, miljö, belysning och sol kan avgöra om du får hudproblem eller inte.


Kvällsrutiner, kaffe, sol och träning


Den viktigaste hudvårdsrutinen är enligt Lena att göra rent huden på kvällen.


– Att göra rent huden så att du inte går och lägger dig med dagen i sängen är superviktigt för huden. Och gör det inte tio minuter innan du lägger dig, utan ge huden minst en halvtimma och gärna en


timma för att absorbera produkterna, innan läggdags. Annars fastnar de bara på kudden och ger i bästa fall en väldigt slät kudde med fin lyster, vilket ju kanske inte var meningen, menar Lena.


I avsnittet avslöjar hon också vilket örngott som är bäst för problemhy och om det är bäst för huden att träna med eller utan smink. Dessutom får du reda på om det stämmer att det är bra för huden att dricka mycket vatten, hur kaffe påverkar vår hud och vilka naturliga oljor hon själv använder för att vårda huden i solen. Dessutom får du tips på hur du kan boosta huden med ”solskydd” från insidan. 


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic