Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Hur lever man ett friskt liv?

HUR LEVER MAN ETT FRISKT LIV?

Holistic har slagit sig samman med journalisten och löpprofilen Petra Månström och skapat podden Hälsa kommer inifrån. I första avsnittet intervjuas grundaren Bertil Wosk och det är en hel del kontroversiella och intressanta ämnen som diskuteras.

I 2 år har Bertil Wosk, grundaren till hälsoföretaget Holistic, drömt om att starta en podd. Nu har det äntligen blivit av!  Med podden Hälsa kommer inifrån vill Holistic inspirera till och sprida kunskap om hur vi kan leva ett hälsosamt liv.


I detta första avsnitt diskuterar Petra och Bertil ämnen som hur vi kan leva ett friskt liv, varför vi blir sjuka, hur vi själva kan påverka vår hälsa – och hur allt hänger ihop.


Bertil är en uppskattad och kunnig föreläsare inom kost och hälsa. I podden får vi veta hur kan kom in på ämnet hälsa, att han ofta var sjuk som barn, men som vuxen slapp alla förkylningar när han åt tillskott av vitaminer och mineraler. Han började läsa biokemi och grundade ett utbildningsföretag, som senare började utveckla kosttillskott för den svenska marknaden.


Bertil nämner i avsnittet två frågor inom hälsa som han själv tycker är extra intressanta: Varför vi överhuvudtaget blir sjuka, och varför blir människor alltmer sjuka i kroniska sjukdomar. Missa inte de intressanta diskussionerna kring detta!


Hur lever man då ett friskt liv, enligt Bertil? Genom att leva i balans, lyder det korta svaret. Obalans som inte korrigeras riskerar att utvecklas till sjukdom.


Vad är det som leder till obalans? En viktig sak som Bertil och Petra tar upp är att den kost många av oss äter inte är tillräckligt näringsrik. Tidsbrist gör att vi i allt högre utsträckning vänder oss till industritillverkad mat – men den maten gör oss i längden sjuka.


– Riktig mat är mat utan innehållsförteckning, slår Bertil fast.


En intressant fråga som tas upp, är hur mycket näring vi egentligen behöver per dag, och om myndigheternas rekommenderade dagligt intag av vitaminer och mineraler verkligen är att lita på.


Bertil berättar också om den intressanta inriktningen ”funktionell medicin”, som går till botten med vad orsaken till sjukdomen är och behandlar denna. Funktionell medicin har oerhört fina resultat på patienter – även personer med svåra sjukdomar.


En annan sak som tas upp är varför patienter med nedstämdhet får antidepressiva medel, trots att effekten av dem knappt är bättre än för placebo.


– Det finns en stor industri som tjänar grova pengar på att vi äter deras mediciner, konstaterar Bertil. 


Bertil rekommenderar att människor som har kroniska sjukdomar och som upplever att den vård de fått inom sjukvården inte räcker till, ska vända sig till en näringsterapeut som kan hjälpa till att analysera bland annat näringsnivåer.


Du hittar en förteckning över näringsterapeuter hos Näringsmedicinska Terapeutförbundet http://nmtf.se/sok-terapeut/


I poddavsnittet ger Bertil sina bästa tips till ett liv i hälsa och påminner också om en väldigt viktig sak som vi ibland glömmer:


– Kroppen har en fantastisk självläkande förmåga. Om vi bara ger den rätt förutsättningar så läker den sig själv.


Nästa avsnitt av Hälsa kommer inifrån handlar om att vi i vår iver att skapa god hälsa stressar ihjäl oss. Gäst är Inger Erland Tångring, KBT-terapeut och vårdlärare.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic