Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Koll på hormonerna med Womensync

Koll på hormonerna med Womensync

KVINNOHÄLSAMAGNESIUMQ-VITAMIN
Vilka supertips finns det för att överleva nedstämdhet under dagarna med PMS? Vilka livsstilsförändringar skulle ni säga vara de allra viktigaste och mest avgörande för er hormonella hälsa? Vi frågade Sara och Susanna, grundarna av Womensync, och vi fick svaren.
Womensync

"Womensync föddes i en övertygelse om att alla kvinnor har rätt till kunskap om sin egen kropp och vad som faktiskt påverkar den" – så beskriver Sara Norrbom och Susanna Moen sitt bolags födelse. Womensync sprider nämligen kunskap om kvinnlig hormonhälsa med hopp om att kvinnor ska kunna leva i synk med sin cykel och må bra oavsett var i cykeln de befinner sig.


Vi frågade Sara och Susanna om deras bästa tips för en härligare hormonhälsa.


Vilket supertips har ni för att överleva nedstämdhet under dagarna med PMS? Finns det något som hjälper omgående?


- När det kommer till att påverka kroppen är det alltid bäst att jobba förebyggande, det du gör i faserna och cyklerna innan kommer påverkar hur du mår just nu. Men ibland blir det inte så och när man är i det finns det absolut vissa saker man kan göra som kan ge direkt effekt.


– Fyll på med magnesium som visat sig kunna minska PMS-symptom, både genom tillskott men även genom att äta något gott rawbakverk, från exempelvis något av våra recept på raw brownie eller bollar. I kakao finns magnesium som visat sig kunna minska PMS.


– Om du har någon partner kan närhet och beröring hjälpa då det utlöser våra lyckohormoner serotonin och oxytocin som får oss att känna lugn, trygghet och lycka. Har man ingen partner kan man även gå på massage, ta ett varmt bad och smörja in sig själv med en välgörande body lotion. 


– Ge dig själv utrymme för saker du mår bra av. Gå en promenad i vacker natur, dansa och sjung med till dina favoritlåtar eller kolla på en feel good film. Egentid och återhämtning är så viktigt.


Vi vet ju att vissa kvinnor mår sämre av kaffe medan andra mår bra. Vi vet att gluten kan vara tufft för vissa medan andra kan hantera gluten okej. Vilka topp 3 åtgärder för kvinnohälsa skulle ni säga varit viktigast för er?


- Ät en ordentlig frukost med protein, fett och fibrer. Öka ditt intag av näringsrik mat: få i dig en blandning av högkvalitativa fetter, fullvärdigt protein, kvalitativa kolhydrater och fibrer. Ett tips kan även vara att minska på koffein, hårt processad mat och vitt raffinerat socker om du upplever obalanser.


– Prioritera återhämtning och minska stress.


Vilka 3 tillskott eller örter skulle ni inte vilja leva utan?


Våra topp 3 favoriter vi inte kan leva utan är:


Magnesium som tillför så många viktiga funktioner och när vi upplever mycket stress förbrukar vi extra mycket magnesium.


Q10 för energi till cellerna. Bland annat viktigt för äggcellerna.


– Vi älskar även cikoriaroten som är rik på fibern inulin. Vi själva dricker sällan kaffe och sedan vi tog fram vårt substitut till kaffe gjord på just cikoriaroten, Chicca Roasten har vi snart druckit det varje dag i två år. Smaken påminner av en blandning av kaffe och choklad.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic