Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Laktosintolerans – vad beror det på?

Laktosintolerans - vad beror det på?

Att vara laktosintolerant innebär att man har svårt att bryta ner laktos, mjölksocker, som finns i mjölkprodukter. Men vad beror det på? I den här artikeln finns svaren!

Att vara laktosintolerant innebär att man har svårt att bryta ner laktos, mjölksocker, som finns i mjölkprodukter. Det beror på att tunntarmens slemhinna producerar för lite av enzymet laktas, vars uppgift är att sönderdela laktos till sockerarter som kroppen kan ta upp.


Har man inte tillräckligt av enzymet laktas kan mjölksockret inte tas upp av tunntarmen, utan går vidare till tjocktarmen där det blir till kalasmat för bakterierna. Då uppträder symtom som gasbildning, vattentunn diarré, obehag som uppblåsthet och värk i magen.


Majoriteten av världens befolkning har laktosintolerans. norra Europa har dock många av oss en genvariant som gör att man även som vuxen kan bryta ner laktos.


Det är ovanligt med laktosintolerans hos små barn. Om de får besvär av mjölkprodukter beror det oftast på en allergisk reaktion mot mjölkproteinet i mjölken, till exempel kasein.


Man kan även ha en sekundär laktasbrist om man har inflammation i tunntarmen, där laktas skall bildas. Det förekommer ofta vid obehandlad glutenintolerans (celiaki). 


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic