Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Lite varje dag är den bästa motionen!

LITE VARJE DAG ÄR DEN BÄSTA MOTIONEN!

TRÄNING
Sjätte avsnittet av vår podd ”Hälsa kommer inifrån” handlar om träning. Hör terapeuten och yogaläraren Inger Erland Tångring berätta om den bästa träningen för att förlänga livet, hur du hittar träningsmotivation – och hur det kommer sig att träning bromsar åldrandet.

Inger Erland Tångring är en återkommande gäst i podden. Hon skapar och håller utbildningar för Holistics räkning. Inger är sjuksköterska, vårdlärare och psykoterapeut som älskar rörelse och träning. Hon är också yogalärare och instruktör i några olika träningsformer. I det här avsnittet av podden vill hon inspirera alla att röra på sig mer för att främja sin hälsa – att träna för livet.


Vi vet alla att det är hälsosamt att träna, att det gör oss friskare och piggare. Men egentligen är det inte en dag till på gymmet eller i löpspåret som behövs. Det bästa är att få till vardagsmotionen. Vi behöver inte träna oss till magrutor eller flåsa i ett spår för att vår rörelse ska vara hälsosam – att öka dosen vardagsmotion gör enorm skillnad, berättar Inger i avsnittet.


Allra viktigast är det att undvika att sitta så mycket. Inger berättar om nya studier som visar att vi svenskar sitter allt mer, storstadsbor i snitt 8–10 timmar per dag. Sittandet leder snabbare till sjukdom, berättar Inger. I avsnittet tipsar hon om hur du kan komma igång och på din arbetsplats med små medel förbättra din hälsa och till och med bromsa åldrandet.


Men träning handlar förstås inte om utseende, även om så mycket av den kommunikation som omger träning i dag fokuserar på det. Att vara tränad och väga ett par kilo för mycket är betydligt mer hälsosamt än att vara tunn och otränad, konstaterar Inger i avsnittet.


Inger berättar också om en nyupptäckt, kynurenin, en slaggprodukt som kroppen bildar. Personer med inflammationer har mer av den här slaggprodukten, liksom deprimerade. I avsnittet får du tips på enkla rörelser som ombildar och därmed oskadliggör detta skadliga ämne i kroppen!


Inlärning och fokus är två delar som förstärks av träning och allra mest skärpt är vi inom två timmar efter ett träningspass, bra tips till dig som har en tenta eller viktigt möte på gång!


Inger och programledaren Petra Månström pratar också om det nya storstadsfenomenet med elsparkcyklar och kommer fram till att de helt enkelt snarast borde skrotas! Missa inte varför de kallar de trendiga cyklarna för ”spiken i kistan”.


Att motion hjälper oss att må fysiskt bättre på de flesta sätt och vis är ingen nyhet. Att träning också skyddar och stöttar hjärnan är inte riktigt lika känt. Bland annat kan vi med hjälp av träning förbättra vårt minne, vår koncentration och skärpa. Och som sagt – lite varje dag är bättre än mycket några få gånger per vecka!


Så upp och hoppa – gör en ”Kiruna” några gånger per dag, uppmanar Inger! I avsnittet får du veta hur en ”Kiruna” går till – och varför Inger och Petra tycker att det behövs en Greta Thunberg för hälsan.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic