Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Med lust och fägring stor

Med lust och fägring stor

Oxytocin ger effekter som känslor av välbehag, upplevelsen att smärta dämpas, produktionen av stresshormonet kortisol minskar, puls och blodtryck sänks, stimulerar näringsupptag och tillväxt, dämpar rädsla och oro, stimulerar läkande processer i kroppen och stimulerar socialt beteende

Det är mycket som ska få plats i ett liv. Vi ska jobba, ta hand om hemmet, umgås med våra vänner och kanske har vi en familj som behöver tid. Och mitt i allt detta vardagspussel kan det vara svårt att hitta tillbaka till lugnet, pirret och lusten.

Midsommaren kan vara en början på några veckors ledighet där vardagen pausas och villkorslösa semesterdagar bjuder in till ett lugn där vi får chans att hinna kramas, känna närhet och lust

Forskning visar att en kram på 20 sekunder ger dig en utsöndring av må-bra hormonet oxytocin. Professor Kerstin Uvnäs Moberg är expert på ämnet och har skrivit boken ”Närhetens hormon”. I en intervju med TT Spektra säger hon att beröring är lika viktigt som mat. Oxytocin ger effekter som känslor av välbehag, upplevelsen att smärta dämpas, produktionen av stresshormonet kortisol minskar, puls och blodtryck sänks, stimulerar näringsupptag och tillväxt, dämpar rädsla och oro, stimulerar läkande processer i kroppen och stimulerar socialt beteende.


”Vuxna kan överleva utan mänsklig närhet, men knappast leva”, säger professor Moberg.


Den blomstertid nu kommer ger plats för närhet och lust. Ta hand om varandra!Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic