Recept (tårta på 26 cm)
Tårtbotten
Fyllning
Gör så här:
Sätt in kokosmjölken/kokoskrämen i kylen 1–2 dagar innan du ska baka tårtan. Smörj en pajform i storleken 26 cm med lite kokosolja eller ta ett bakplåtspapper i botten. Förvärm ugnen till 180 grader.
Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt havregryn eller hirsflingor, kanel, salt och krossande mandlar och blanda väl. Häll i smeten i formen med en kant på ca 2 cm. Baka tårtbotten i den förvärmda ugnen i cirka 15 minuter. Ta sedan ut den och låt den svalna.
Strö på mandelspån. Blanda kokoskräm och vaniljextrakt tills det är krämigt. Blanda i cashewyoghurt. Sprid fyllningen över mandelspånen och fördela jämnt. Täck med bär, exempelvis jordgubbar, och strö över mandelspån och lite mandelsmör. Ställ in tårtan i kylen i två timmar innan det är dags att servera den.
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.