Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Naturlig hjälp mot urinvägsinfektion

NATURLIG HJÄLP MOT URINVÄGSINFEKTION

E. coli orsakar omkring 85 procent av alla fall av urinvägsinfektion. Som tur är finns det naturliga ämnen som kan komma till vår hjälp och hindra bakterierna från att få fäste, som D-mannos, proantocyanidiner från tranbärsextrakt och goda mjölksyrabakterier.

Hur går det till?


För att kunna orsaka infektion måste bakterierna fästa vid ytcellerna i urinblåsan. Två olika sorters pili (trådformade utskott) på ytan av E. coli gör detta möjligt.


Den ena sortens pili blockeras av D-mannos, den andra sortens pili blockeras av proantocyanidiner (PAC) som finns i tranbärsextraktet CranMax®. Resultatet blir att bakterierna inte kan fästa utan spolas ut med urinen.


Det är också bra att äta mycket goda mjölksyrabakterier. De kan nämligen stoppa E. coli redan i slidan och urinröret, så att E. coli inte kan vandra hela vägen upp till urinblåsan.


D-mannos


D-mannos är en sockerart som till största delen filtreras i njurarna och går ut ur kroppen genom urinvägarna. Kvinnor med akut urinvägsinfektion fick under tre dagar 1 500 mg D-mannos två gånger per dag. Sedan en gång per dag i ytterligare tio dagar. Resultatet blev en signifikant förbättring. Bland de som under sex månader fortsatte med D-mannos fick endast 4,5 procent återfall av urinvägsinfektion jämfört med 33,3 procent av övriga.1


CranMax– tranbärsextrakt


CranMax är ett väldokumenterat extrakt av hela tranbäret inklusive skal och frön. CranMax innehåller naturligt hög halt av PAC (proantocyanidiner). Tillskott av CranMax (500 mg) under sex månader minskade frekvensen av urinvägsinfektion med 70 procent jämfört med placebo. Studiegruppen var män med ryggmärgsskada d.v.s. en grupp med hög risk för urinvägsinfektion.2


Slutsats


Att stoppa bakterierna från att få fäste är naturens väg att skydda mot urinvägsinfektion.


Referenser


1. Domenici L et al. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016 Jul;20(13):2920-5.

2. Hess MJ et al. Spinal Cord. 2008 Sep;46(9):622-6.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic