Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Petra Månström, tjejen som älskar att prata om sporten hon en gång hatade.

PETRA MÅNSTRÖM, TJEJEN SOM ÄLSKAR ATT PRATA OM SPORTEN HON EN GÅNG HATADE.

TRÄNING
Petra Månström är mest känd för Maratonpodden där hon intervjuar alla storheter inom ”snorsport”, som hon själv uttrycker saker. Allt som tar lång tid och kräver uthållighet. Mest handlar det om löpning. Är inte det konstigt, kan man undra, med tanke på att hon själv hatade löpning?

”Att jag började springa. DET är verkligen en högoddsare, det kan alla som känt mig före 2009 skriva under på!” berättar Petra Månström.


Det började med ett redaktionsmöte på Svenska Dagbladet där man efterlyste någon som kunde tänka sig att springa Stockholm Marathon året därpå. Och blogga om det hela. Utan att hon riktigt kan förklara hur det gick till så sträckte Petra upp handen och sa att ”det kan jag göra”. Trots att hon aldrig sprungit ett steg i hela sitt liv och hatade löpning.


Men det gick. Och det gick bra. Ett år senare drev hon en av landets största löparbloggar och genomförde Stockholm Marathon. Det verkar vara så det fungerar med Petra.


Hon bestämmer sig för något och genomför det med gott humör. Som när hon lämnade sitt jobb som kemist för att bli journalist och bestämde sig för att jobba på Svenska Dagbladet, bland annat för att det var ”omöjligt” att få jobb där.


Men när man frågar henne vad som är det svårare hon gjort blir svaret lite överraskande.


”Jag har hoppat fallskärm. Och klättrat upp för Mont Blanc. Men nej – det farligaste är nog att gå in i en relation. Det är värre än Mont Blanc.”Hur lever man ett drömliv?


För ett drygt år sedan slutade hon på Svenska Dagbladet och jobbar nu heltid som professionell influencer och entreprenör. Hon driver två poddar: Maratonpodden och Löparpodden Ewerlöf & Månström (som hon gör ihop med Malin Ewerlöf).


I Maratonpodden intervjuar hon människor som inspirerar henne, ”genuina människor med stort hjärta och driv”, förklarar hon. ”Såna som Marit Björgen, Annie Lööf, Björn Ferry och Thomas Wassberg.”


Har hon då någon drömgäst, som ännu inte dykt upp?


”Flera!” säger hon. ”Prins Daniel, Gunde Svan, Paula Radcliffe och Haile Gebrselassiehar inte kommit till min podd. Än.”


Petra verkar leva sitt drömliv. På hennes instagramflöde får man följa med henne på många resor till varma länder där hon springer på en sandstrand mot solnedgången. Eller springer ett lopp. Eller så springer med sonen Adrian i en löpbarnvagn. Eller sitter i studion med en härlig gäst. Lever hon ett drömliv eller skulle hon lägga till något för att göra det helt perfekt?


”Jag lever absolut mitt drömliv. Eller, rättare sagt, mitt motto är att varje dag skapa förutsättningar för att jag här och nu ska ha det så bra som det bara går. Jag tror på att rätt saker kommer till mig och vice versa.”


Vad är det i löpningen som lockar henne? Varför löper du, Petra Månström?


”För att jag inte kan sluta! Började med löpningen av en slump och är fast, jag älskar vad löpningen gör med mig – med huvudet, orken och kroppen. Hade jag inte sprungit hade jag aldrig orkat med livet som egenföretagare och småbarnsmamma.


Vilken är din favoritdistans?


”Halvmaran! Milen är för kort. Man hinner inte komma igång. Maraton är för slitigt. På en halvmara blir man ordentligt trött, men först när man går i mål.”


Petra har rönt stor uppskattning när hon delat med sig av sina tankar och hur viktigt det är att utmana sig själv, ”släppa sargen” och tänka nytt. När jag frågar henne vad hon är mest stolt över kommer svaret direkt.


”Min son Adrian!”

Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic