Tårtbotten
Klä botten på en springform med plastfolie. Mixa allt utom dadlar till ett fint mjöl först, tillsätt sedan dadlarna en efter en. Det ska bli som konsistensen av en kakdeg som håller ihop. Tryck ut degen i formen.
Rödbetskräm
Smält kokosoljan. Mixa cashewnötter till mjöl och tillsätt sedan samtliga ingredienser förutom solroslecitinet. Tillsätt solroslecitinet försiktigt och mixa ytterligare en gång. Häll ner smeten i formen, ovanpå tårtbotten och jämna till med en slickepott.
Chokladkräm
Smält kokosolja och tillsätt sedan samtliga ingredienser förutom solroslecitinet. Tillsätt solroslecitinet försiktigt och mixa ytterligare en gång tills allting har blandats väl. Häll ut smeten ovanpå kakan och jämna till den med en slickepott, lämna en centimeter längst ut så att rödbetskrämen tittar fram.
Strössla kakaonibs över tårtan och ställ in den i frysen i ca 2-3 timmar tills den har stelnat.
Vid servering
Ta bort kanten på springformen och tina tårtan i ca 15 minuter i rumstemperatur.
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.