Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Så lindrar du din pollenallergi

Så lindrar du din pollenallergi

Äntligen vår! Den grönskande årstiden är underbar för många – men ett gissel för alla med pollenallergi. Men det finns möjlighet att få lindring.
Pollenallergi

Pollenallergi har ökat kraftigt de senaste 20 åren. I dag är var femte svensk drabbad, och många pollenallergiker utvecklar dessutom astma till följd av sina besvär.

Pollenallergi är immunförsvarets reaktion mot det frömjöl (pollen) som sprids i rikliga mängder när blommor, träd och gräs blommar på vår och sommar. Immunförsvaret misstar pollenet, som är ett protein, för ett hot och bildar antikroppar som leder till frisättning av histamin. Alltihop leder till inflammation.  Reaktionen märks mest på slemhinnorna i näsa och luftrör samt i ögonen, men påverkar hela kroppen.

Genom att stötta immunförsvaret och boosta kroppen med ämnen som motverkar frisättning av histamin och motverkar inflammation kan allergireaktionen mildras.


NATURENS MEDEL INFÖR SOMMARSÄSONGEN

Bromelain är en grupp proteasenzym som utvinns ur ananas. Bromelain har i många studier visat sig verka antiinflammatoriskt och även minska inflammatorisk svullnad vid allergi. [ii]


Även vitamin C kan hjälpa till att lindra allergin. Vitamin C minskar frisättningen av histamin från vita blodkroppar och ökar hastigheten varmed histamin utsöndras ur kroppen. Histamin ökar exponentiellt i blodet när halten vitamin C minskar. 2 En studie har också visat att 2 g C-vitamin om dagen kan minska allergibesvär. [iii]


Ingefära är roten som i århundraden har hyllats och används i traditionell medicin för sina antiinflammatoriska egenskaper. Men ingefära bidrar också till att upprätthålla optimal funktion i de övre luftvägarna och skyddar de övre luftvägarnas slemhinnor, som drabbas hårt vid både allergi och astma.


För att lindra din allergi kan extra bromelain, C-vitamin och ingefära alltså vara bra tips.[i][i]Hale LP Proteinase activity and stability of natural bromelain preparations. Int Immunopharmacol. 2005 Apr;5(4):783-93.


[ii] Thornhill SM. Altern Med Rev 2000 Oct;5(5):448-54


[iii] Johnston C. “Antihistamine Effect of Supplemental Ascorbic Acid in Neutrophil Chemotaxis”. J of Am Col of Nutr, 1992;11:172-174.[/i][/i]

Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic