Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Snälla jästsvampar – vad är det?

Snälla jästsvampar – vad är det?

MAGHÄLSA
Goda jästsvampar och dess fördelar är ännu inte lika kända som fördelarna med goda tarmbakterier, men i takt med att kunskapen ökar, ser vi också att intresset för dessa svampar växer. Men vad är då onda respektive goda jästsvampar?

Begreppet att ”ha svamp” kommer kanske på sikt neutraliseras från sin negativa klang nu när både intresset och behovet för goda jästsvampar börjar ta fart. Att tillföra kroppen och tarmfloran jästsvampar kan vara en bra idé vid tarmproblematik så som IBS, uppblåsthet och förstoppning. Men då pratar vi alltså om att tillföra kroppen rätt jästsvampar och då goda sådana. För precis som det finns goda så finns det även onda jästsvampar.


När det talas om onda jästsvampar så pratar man om exempelvis candida som kan ge olika typer av svampinfektioner i exempelvis mun, tarm och underliv. Candida finns i princip hos alla människor men det är när det växer sig för stort som den ger problem i kroppen. Goda jästsvampar är viktiga för att balansera tarmfloran då de motverkar olika typer av magproblem som exempelvis, candida, magsmärtor och diarré.


Ett exempel på en god jästsvamp är Kombucha-svampar som länge varit en populär ingrediens i bryggningen av ett fermenterat te. Fermenteringen av drycken, där kombucha-svamparna ingår, skapar nämligen en naturlig bubblighet som påminner om kolsyra. Men till skillnad från en näringsfattig och sockerfylld konventionell läskedryck så har alltså Kombucha-drycken i stället en rad hälsofördelar samtidigt som den smakar just läsk.


Inom kort kanske uttrycket "att ha svamp" inneha en positiv klang. Vad tror du?


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic