Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Tedrickare lever längre

Tedrickare lever längre

Njut av en rykande varm kopp te och förläng samtidigt livet. En studie med över 100 000 personer bekräftar att te påverkar hälsan positivt.

1,26 år. Så mycket längre kan du enligt en ny studie leva om du dricker te regelbundet. Observationsstudien gjordes i Kina där de flesta dricker grönt te och det var också den sorten som visade de starkaste sambanden.


Nyttigt för medelålders


Deltagarna i studien, över 100 000 personer, var i medelåldern. Vid 50-års ålder kunde de som regelbundet drack te förvänta sig leva 1,26 år längre än de som aldrig drack te, eller bara drack te ibland. Forskarna kunde se att de som drack te hade 22 procent lägre risk att dö i hjärtkärlsjukdom och stroke.


Regelbunden konsumtion bäst


Grönt te är som många andra växter rika på polyfenoler. Dessa kan påverka vår hjärt-kärlhälsa åt rätt håll, via exempelvis sänkt blodtryck. Svart te är fermenterat, vilket ofta är någonting positivt för hälsan – tänk på surkål eller kimchi. I fallet med te kan det dock vara så att polyfenolerna försvinner under fermenteringen, därför tror man att grönt te är mest hälsosamt. Forskarna i studien pekar på att det var de deltagare som regelbundet drack te, vilka också hade bäst resultat på hälsan. De misstänker de beror på att polyfenoler inte kan lagras i kroppen. Därför behöver du tillföra dem regelbundet för att få effekt.Referens


Tea consumption and the risk of atherosclerotic cardiovascular disease and all-cause mortality: The China-PAR project. Wang X et al. Eur J Prev Cardiol. 2020 Jan 8:2047487319894685.


https://edition.cnn.com/2020/01/09/health/tea-live-longer-wellness/index.html


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic