Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Terapeutens bästa råd: Bli vän med stressen!

TERAPEUTENS BÄSTA RÅD: BLI VÄN MED STRESSEN!

STRESS & SÖMNMENTAL HÄLSA
Vi behöver bli vän med vår stress! Det konstaterar terapeuten och föreläsaren Inger Erland Tångring, gäst i det andra avsnittet av Holistics podd Hälsa kommer inifrån. Ämnet är stress och Inger avslöjar våra främsta stressbovar – och ger sina bästa tips på hur vi kan stressa ner.

Inger Erland Tångring är en av Holistics föreläsare och ansvarar också för utbildningar och kurser på företaget. Hon är KBT-terapeut med en bakgrund som intensivvårdssjuksköterska. Inger är också utbildad inom biokemi, yoga och mindfulness.


Brist på återhämtning


Allt fler människor blir sjukskrivna på grund av stress – men enligt Inger är det inte stressen i sig som är farlig, utan bristen på återhämtning. Om vi gav oss själva tid för återhämtning skulle vi inte känna oss stressade lika ofta och mycket.


– Vi behöver bli vän med stressen, säger Inger, som anser att stress har fått en lite oförtjänt negativt klang – missa inte hennes intressanta resonemang kring detta.


En annan lika aktuell som viktig fråga som programledare Petra och Inger tar upp i detta avsnitt är hur vår hälsa påverkas av våra mobiler. Moderna smartphones är skapade för att tillfredsställa vårt belöningssystem och göra oss beroende, konstaterar de. Forskning visar dessutom att Smartphones gör oss stressade, osociala och ger sömnsvårigheter. Har du svårt att lägga ifrån dig mobilen? Lyssna på Ingers kloka råd om hur du får koll på mobilanvändandet.


Reflektera mera


Petra och Inger tar också upp den allt vanligare hälsostressen – hur vi nära på stressar ihjäl oss för att vara hälsosamma. Samtidigt mår vi bättre och klarar stress bättre om vi motionerar regelbundet – så hur ska vi tänka egentligen? Och hur ska vi veta vad som är rätt och fel för just mig i flödet av hälsoinformation? Lyssna inåt, råder Inger i programmet. Reflektera!


– Vi har ingen kontakt mellan kropp och knopp i dag. Det råder en brist på reflektion, likväl som många har näringsbrist har vi reflektionsbrist, konstaterar hon bland annat.   


Så som vi pratar med och behandlar oss själva skulle vi aldrig behandla en vän. Vi behöver bli vår bästa vän, säger Inger, och tipsar om hur vi kan behandla oss själva bättre för att må bättre.


Missa inte heller de fem tecknen på att du har drabbats av hälsohets, och tipsen på hur vi kan äta och tänka för att minska stressen.


Och viktigast av allt: Tillåt dig att njuta och slappna av!


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic