Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Träna bättre och gladare med musik

TRÄNA BÄTTRE OCH GLADARE MED MUSIK

TRÄNING
Känner du att det tar emot att dra på sig träningsskorna och ta en runda? Att ta ut sig ordentligt lockar kanske inte alls? Men då finns det en bra ”medicin”, nämligen musik.

En studie på måttligt aktiva vuxna


Studien gjordes på 20 måttligt aktiva vuxna som var ovana vid intensiv intervallträning. En beskrivning som kanske skulle passa in på de flesta av oss. Deltagarna fick köra fyra rundor med sprintintervall (30 sekunder), på max av sin kapacitet. Däremellan fyra minuters vila. De fick göra testet både med och utan musik. Musiken fick de välja själva.


Mer styrka och glädje


Med musik i öronen fick deltagarna kraft att jobba hårdare OCH tyckte träningen var roligare än utan musik. Inte så dumt eller hur! Att lyssna på musik i samband med intensiv intervallträning kan, enligt forskarna, vara ett effektivt sätt att få människor att vilja delta och utöva denna form av träning. Så på med både träningsskor och favoritmusik!


Stork MJ et. al. Music enhances performance and perceived enjoyment of sprint interval exercise. Med Sci Sports Exerc. 2015 May;47(5):1052-60.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic