Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Vildgrässhot

VILDGRÄSSHOT

RECEPT
Det har de senaste åren blivit inne att odla vetegräs och korngräs inomhus och sedan juicea dem. Få tänker på att en vanlig gräsmatta fungerar lika bra. Gräset utanför dörren – förutsatt att du inte bor mitt inne i staden – är en mycket bättre näringskälla än det inomhusodlade vetegräset eller korngräset.

Gräsmattan innehåller en större artrikedom, de flesta gräsmattor innehåller bl.a. grässorterna rödvsingel, ängsröe och rajgräs.


Den har även grässtråna fått lapa i sig solens livgivande strålar och omvandlat det till högpotent klorofyll och livskraft, istället för att få sitt ljus från en lampa. Det vildväxande gräset har djupare rötter som sträcker sig långt ner i myllan, så att det kan suga i sig mer mineraler och näring.


Som en bonus är den dessutom helt gratis och behöver inte så mycket omsorg.


Så här gör du: Du kan låta några kvadratmeter förbli oklippt och låta gräset växa till sig nån vecka. Klipp det sedan med en sax. För bästa resultat kan du använda en slowjuicer för att pressa ut vätskan ur gräset. Har du inte en slowjuicer kan du mixa gräs i en vanlig mixer med lite vatten och sedan sila bort pulpen.


Vildgrässhot smakar som en vetegrässhot och är minst lika – om inte mer – näringsrika. Gräset är godast på våren och sommaren. Höstens gräs har en mer jordig ton.


Recept från David Appelgren (Ombergs Eko)


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic