Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Virus – en del av livet

Virus – en del av livet

IMMUNHÄLSA
Virus är ofrånkomliga och bidrar till viktiga funktioner i kroppen. Faktum är att människokroppen har en enorm mängd virus som ingår i vår naturliga flora av mikroorganismer.

Visste du att virus har en helt naturlig och faktiskt nödvändig funktion i kroppen?


Precis som att det finns miljarder av bakterier i kroppen så finns det även, och ska finnas, mängder av virus i kroppen. Faktum är att människokroppen har en enorm mängd virus som ingår i vår naturliga flora av mikroorganismer.


Precis som holistisk hälsa handlar om: ett helhetstänk kring hur alla till synes små detaljer spelar en nyckelroll i det stora hela, så har även virus en nyckelfunktion i kroppen. Den stora mängd virus vi har i kroppen bildar nämligen och ingår i den naturliga floran av mikroorganismer. Och i vår mikroflora sker ett ständigt samspel mellan bakterier och virus, och virus som kallas bakteriofager fungerar som ”antibiotika” och kan oskadliggöra ovälkomna bakterier. Det innebär att virus och bakterier jobbar tillsammans för att behålla kroppens mikroflorabalans och immunsystemets balans. Faktorer som kan påverka virus- och bakteriebalansen är bland annat kost och antibiotika. Läs gärna vårt blogginlägg om hur du förbättrar tarmfloran på fyra dagar med hjälp av kostomläggning. 


Men även om virus är en naturlig del av vår naturliga flora så finns det även skadliga virus som kan ge hälsobesvär och eventuell sjukdom om de förökar sig och tar över. Läs gärna mer om hur vårt fantastiska immunsystem jobbar för att se till att hålla dig frisk.


Slutligen vill vi än en gång trycka på att virus är ofrånkomliga och faktiskt bidrar till viktiga funktioner i kroppen så länge dessa virus är i balans och inte tar över. Och alla funktioner i kroppen bidrar till det hela. Virus är en del av livet och måste så vara!
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic