Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Vitaminer för ett längre och friskare liv

Vitaminer för ett längre och friskare liv

Att vitaminer är viktiga för din hälsa känner du säkert till, men hur viktiga är de? En studie visar att ett trettiotal vitaminer och mineraler tillsammans med 11 andra ämnen är betydelsefulla för att förlänga ett hälsosamt liv.

I studien drar professor Bruce Ames slutsatsen att samma näringsämnen som vi behöver för att behålla vår dagliga hälsa – som vitamin D, omega-3-fettsyror och magnesium – också är viktiga för att de enzymer som krävs för kroppens långsiktiga underhåll ska fungera. Dessa har en viktig roll i bland annat DNA-reparation, hjärt- och kärlhälsa och förebyggande av oxidativ skada.


Näringsämnen för ett friskt liv


I studien konstaterar Bruce Ames att så många som 70 procent av amerikanerna saknar ett eller flera av dessa viktiga näringsämnen, vilket i långa loppet kan påverka deras hälsa. Han skriver även att bristen på dessa viktiga näringsämnen gör att kroppen måste hushålla med näringsämnena och att enzymer som är kritiska för vår överlevnad kan fortsätta fungera, men på bekostnad av våra fysiska behov för ett friskt och långt liv.


”Dieten är mycket viktig för vår långsiktiga hälsa”


Bruce Ames menar därför att människors diet är extra viktigt. Och att vi behöver äta mer grönsaker och frukt, men också undvika söta läskedrycker och tomma kolhydrater.


Vitaminer för vår livslängd


”Vi har mycket att undersöka när det kommer till vitaminer för ett friskt åldrande”, säger Bruce Ames. Det krävs långvarig observation då skadorna från vitaminbristen först blir riktigt tydliga på sikt. Vitaminbrist märks i alla åldrar, men de stora konsekvenserna kommer med åren.


Bruce N. Ames. Prolonging healthy aging: Longevity vitamins and proteins, Proceedings of the National Academy of Sciences (2018)


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic