KROPP OCH HÄLSA

MAGE OCH TARM

MAGE OCH TARM

DIN KÄNSLIGA MAGE

Matsmältningssystemet är känsligt. Ett ganska vanligt symptom är rikligt med gaser. Det tyder på obalans i bakteriefloran och/eller försvagad matsmältning.

Läs mer

MAGE OCH TARM

14 SÄTT ATT STÄRKA MATSMÄLTNINGEN VARJE DAG

Drick ett glas vatten med en halv pressad citron eller ta 1–2 msk äppelcidervinäger innan maten.

Läs mer

MAGE OCH TARM

IMMUNFÖRSVARET SITTER I TARMEN

Den flera tusen år gamla hälsoläran ayurveda säger att all sjukdom börjar med obalans i mag-tarmsystemet. Om näringsupptaget inte fungerar som det ska, uppstår förr eller senare en brist, och så småningom sjukdom.

Läs mer

MAGE OCH TARM

PROBLEM MED FÖRSTOPPNING

Förstoppning är per definition när man har svårt att tömma tarmen mer än 3 gånger i veckan. Helst bör man tömma tarmen 1–2 gånger per dag.

Läs mer

MAGE OCH TARM

TARMBAKTERIER FÖR BÄTTRE HÄLSA

De allra flesta bakterier lever i vår tjocktarm, där de har mängder av viktiga uppgifter. Fler än 1 000 olika bakteriestammar ingår i människans tarmflora.

Läs mer

MAGE OCH TARM

OBALANS I TARMFLORAN

Bakterierna i tarmarna är trots alla sina fantastiska egenskaper inga superorganismer som överlever allt. I själva verket är de ganska känsliga.

Läs mer

MAGE OCH TARM

DET VI STOPPAR I MAGEN PÅVERKAR VÅR PSYKISKA HÄLSA

Största delen av vårt immunförsvar finns i våra tarmar. Att tarmarna är tätt kopplade till hjärnan är inte lika känt.

Läs mer

MAGE OCH TARM

MAT FÖR DIN MIKROFLORA

När vi mjölksyrar grönsaker låter vi nyttiga bakterier som redan finns i grönsakerna föröka sig. Maten blir också lättsmält, eftersom bakterierna redan påbörjat nedbrytningen.

Läs mer

MAGE OCH TARM

HALSBRÄNNA OCH SURA UPPSTÖTNINGAR

Ofta skylls halsbränna och sura uppstötningar på ett överskott av saltsyra, men det beror oftast på motsatsen – du har för lite saltsyra!

Läs mer

MAGE OCH TARM

DAGS ATT PROVA DETOX

En detoxkur syftar till att rensa ut slaggprodukter som vi samlar på oss då vi stressar, äter mediciner och processad mat eller utsätts för föroreningar av olika slag.

Läs mer

MAGE OCH TARM

KOSTRÅD FÖR DETOX

Försök att behålla dina nya, goda matvanor så gott det går. Om du vill återinföra mat som du saknat så gör det försiktigt och etappvis så du inte stressar kroppen för mycket.

Läs mer