23 november 2021

Snickersrutor

Är de goda? Om vi säger så här - det är omöjligt att bara ta en. Det är en ljuvlig blandning av sött och salt. Och dessa chokladrutor är inte bara goda, de innehåller också kokosolja som är bra för upptag av upptag av fettlösliga vitaminer. Inte dumt alls!

Topp och botten chokladlager:

 

Rislager

 

Karamell och jordnötslager:

 

Nedre chokladlager:

Klä en 20 cm fyrkantig bakplåt med bakplåtspapper. Tillsätt 100 g choklad och 1/2 tsk kokosolja i en liten kastrull på låg värme. När det precis har smält, ta det från värmen och häll på botten av bakformen, se till att det blir ett jämnt lager. Ställ in i frysen medan du gör riset.

 

Rislager:

Tillsätt kokosolja, agavesirap, jordnötssmör och vaniljextrakt i en medelstor kastrull på låg värme och koka tills det precis smält. Ta den från värmen och blanda i rispuffarna och rör om tills alla är täckta. Lägg detta i pannan ovanpå chokladen, se till att trycka ner den ordentligt. Lägg detta i frysen medan du gör kola- och jordnötslagret.

 

Karamell och jordnötslager:

Tillsätt alla ingredienser utom jordnötterna i en snabbmixer, tillsätt de våta ingredienserna först för att göra det lättare att blanda. Mixa tills det är slätt. Du måste stanna några gånger för att blanda ihop det, tills karamellen kommer igång. Tillsätt en extra skvätt mjölk om det behövs. Blanda i de hackade jordnötterna och lägg sedan detta ovanpå det krispiga rislagret, försök att få det så jämnt du kan. Frys in detta medan du gör det översta chokladlagret.

 

Översta chokladskiktet:

Tillsätt de återstående 100 g chokladen och 1/2 tsk kokosolja i en liten kastrull på låg värme. 
När den precis har smält, ta den från värmen och ställ åt sidan. Ta ut pannan från frysen. 
Nu när kola- och jordnötslagret är lite fastare använder jag gärna en sked för att jämna ut kolalagret ytterligare.

Häll över chokladen jämnt och frys i 30 minuter. Skär i 16 rutor. Förvara dessa i frysen.

Dela med dig av din kommentar här ...