
Raw Choklad- och Mangotårta
4-6 pers
Tårtbotten
- 2 dl mandlar
- 2 dl valnötter
- 2 msk kakao
- 2 msk kakaosmör
- 2 msk Holistic kokosolja
- 2 msk kakaonibs
- 1 tsk vaniljpulver
- 4 urkärnade färska dadlar
- 1 msk lönnsirap
- 1 nypa salt
Smält kakaosmöret och kokosfettet. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare. Pressa ut kakdegen i en form med hög kant. Ställ i frysen.
Mangofyllning
- 4 dl cashew
- 1 ½ dl kokosolja smält
- 2 tsk citronskal
- 4 msk citronjuice
- 2 dl fryst mango
- 1 krm salt
- 2 krm vaniljpulver
- 1 nypa cayenne
- ½ dl honung
- 4 dl vatten
Mixa till slät konsistens. Häll eller bred över kakbotten. Ställ in i frysen i ca 1 timme. Dekorera som du önskar, vi pudrade på blåbärspulver och toppade med färska bär./Malin