
12 augusti 2021
Granola med honung och kokosolja
Laga din egen granola och känn hur köket fylls av ljuvliga dofter som är helt oemotståndliga. Det går riktigt snabbt, och är verkligen precis lika, om inte ännu godare än den man köper. Det bästa är att du kan blanda i precis det du tycker om. Perfekt att förbereda och förvara i en lufttät burk. Otroligt gott att njuta av till frukost eller som mellanmål.
- 4 dl glutenfria havregryn
- 0,5 dl pumpafrön
- 0,5 dl grovhackade nötter
- 2 msk linfrön
- 1 dl kokosflingor
- 1 krm kanel
- 1 krm havssalt
- 2 msk Holistic Kokosolja
- ca 1 dl honung
- Ev. torkade tranbär eller russin
Gör så här: Värm ugnen till 170° C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom den torkade frukten. Smält kokosolja och honung i en kastrull och blanda detta noggrant med de torra ingredienserna. Fördela blandningen jämnt på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Efter 10 minuter, rör om granolan så att den inte blir bränd. Några minuter innan det är klart kan du fördela i den torkade frukten i ugnen.