
Falafel med vegansk gurkmajonnäs
- 2 pkt kikärtor, avrunna och sköljda
- 1 dl Holistic psylliumfrö
- 1 stor näve färsk koriander
- 1 ½ lök i bitar
- 2 tsk salt
- 1 stor klyfta vitlök
- 2 tsk citronsaft
- Olivolja till stekning
Gurkmajonnäs
- ½ riven urvattnad gurka
- 2 dl blötlagda cashewnötter
- 1 dl vegetabilisk creme fraiche
- 1 liten klyfta vitlök
- 1 skopa Holistic c-vitamin
- salt efter behag
Servering
- Romansallad
- Röd paprika
- Tomater
Mixa alla ingredienser till falafel till en slät konsistens. Forma smeten till bollar eller små biffar och lägg i en ugnsform. Ställ in i ugnen på 175 grader och stek i 20 minuter tills de blir fasta och lite torra.
Under tiden mixa alla ingredienser till majonnäsen och låt stå och dra i kylskåpet.
Ta sedan ut falafel ur ugnen och stek i olivolja tills de får färg på båda sidorna.Servera i romansallad med hackad paparika, tomat och gurkmajonnäs.