
Indisk Linssoppa med cashew & hampapesto
4 personer
- 2 msk ghee eller kokosolja
- 1 gul lök
- 1 msk garam masala kryddblandning
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk grönsaksbuljong
- 3 dl torkade röda linser
- 1 liter vatten
- 100 g färsk babyspenat
- 2 tomater
- salt & peppar
Cashew & Hampapesto
- 3 dl cashewnötter (gärna blötlagda)
- ½ dl vatten (mindre om cashewnötterna är blötlagda)
- 1 msk citronsaft
- 1 msk Holistic Hampaprotein
- 1 dl färsk basilika
- ½ tsk havssalt
Mixa alla ingredienser till peston. Förvara i kylskåp medan du tillagar soppan.
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i ghee tillsammans med garam masala och gurkmeja.
Skölj linserna och finhacka tomaterna.
Tillsätt vatten, buljongpulver, linser och tomater.
Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter.
Tillsätt spenat, salt och peppar och stäng av värmen.
Servera med Cashew & Hampapesto på fröknäcke eller direkt i soppan.
Smaklig måltid! /Malin