
17 september 2020
Äppelmos utan socker
Äntligen är det säsong för äpplen! Förutom antioxidanter innehåller äpplet också viktiga fibrer. Ungefär hälften av fibrerna i äpplet utgörs av pektin och resten består huvudsakligen av cellulosa. Vet du inte vad du ska göra av alla äpplen? Koka mos!
Recept
- 1,5 kg svenska äpplen
- 3 dl vatten
- 1 kanelstång
- 1/2–1 tsk ekologisk vaniljextrakt
- Saften från en halv pressad citron
- Ev. 3 msk Holistic Chia (kan uteslutas)
- Ev. 1–2 msk honung (kan uteslutas)
Gör så här
Skala, kärna ut och grovhacka äpplena.
Koka upp vattnet och lägg i äppelbitarna. Låt de koka utan lock i 20–30 minuter tillsammans med kanelstång.
Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav.
Låt svalna, portionera upp i rena och förslutna burkar och ställ in i kylen (eller frys in för längre förvaring). I kylen håller den sig lite mer än en vecka.