
24 november 2019
Lingonbröd
Ett gott och enkelt bröd med guld från svenska skogarna - lingon. Passar bra till frukost, mellanmål och till middagen, går även bra att frysa in för att ha till senare.
- 4 dl havregryn (glutenfria)
- 4 dl bovetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- ca 4 dl vatten
- 2 msk Holistic kokosolja
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 2,5 msk Holistic psylliumfröskal
- 4 st chiaägg (chiaägg= 1 msk chia + 2 msk vatten)
- 2 dl lingon (tinade och avrunna)
Börja att göra chiaäggen och låt dem stå i ca 10 minuter. Totalt 4 msk chia med 8 msk vatten.
Blanda all torra ingredienser i en skål, tillsätt sedan vatten, olja, choaägg och rör om ordentligt. Degen blir mycket kladdig. Tryck ner smeten i en brödform. In i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter. Känn efter med sticka, om den är torr är brödet klart.
Låt brödet svalna innan du skär upp. Går bra att frysa.