
Glutenfri Foccacia
- 1 dl Holistic Psylliumfröskal
- 1,5 dl sesamfrön
- 2 dl bovetemjöl
- 2 dl havremjölk
- 2 dl vatten från de blötlagda soltorkade tomaterna
- 1 liten röd lök i tunna skivor (ringar)
- Ca 15 svarta oliver, skivade
- Ca 10-15 soltorkade tomater, blötlagda finhackade
- ½ kruka färsk basilika
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk brödkryddor
- Flingsalt till topping
Lägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten i ca 15 minuter. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll av vattnet från tomaterna och hacka dem, lök och oliver och häll ner i skålen. Häll försiktigt i havremjölk och fortsätt blanda så att det inte blir klumpar. Låt smeten stå i ca 10 minuter tills den fått degliknande konsistens.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen ca 2 cm tjockt, häll över flingsalt efter smak. In i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.