
Glutenfria hamburgerbröd
Ca 5 st
- 1 dl Holistic Psylliumfröskal
- 1,5 dl sesamfrön
- 2 dl bovetemjöl
- 4 dl havremjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1-2 tsk salt
- 2 tsk brödkryddor
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 2-3 tsk rökt paprika (krydda)
- Vallmofrön svart eller vita som topping
Blanda alla ingredienser förutom havremjölken i en skål. Häll sedan försiktigt i havremjölk och blanda så att det inte blir klumpar. Låt smeten stå i ca 10 minuter tills den fått degliknande konsistens.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma 5 hamburgerbröd av degen, går lättare om du blöter händerna med vatten, och lägg på plåten. Toppa med vallomofrön. In i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.