Ledande inom kosttillskott och hälsa
Fri frakt från 299 kr & fri retur
Snabba leveranser
För återförsäljare
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic/Holistics värld/Magasin/Det här bör finnas i sommarens husapotek

Det här bör finnas i sommarens husapotek

Småsår, insektsbett, stickor, orolig mage och torr hud. Oavsett om det blir semester i stan, i sommarstugan, till sjöss eller i husvagnen är det bra att fylla på i husapoteket inför sommaren.

Oreganoolja


Oreganooljan hör definitivt hemma i ditt husapotek och är kanske ännu mer aktuellt nu på sommaren. Holistics Oreganoolja är en högkoncentrerad olja med hela 40 % innehåll av vildväxande oregano. Doseringen är endast 1-6 droppar per dag, den är alltså väldigt koncentrerad och stark. Det kan oftast räcka med 1-2 droppar.


Förutom att oregano bidrar till immunsystemets och de övre luftvägarnas normala funktion, kan du också testa att badda den på småsår, insektsbett, svullnader, stickor och för att hålla mygg och fästingar borta. Då blandar du 2-3 droppar med 1 msk kokosfett/olivolja och baddar på det drabbade området. Ett annat alternativ är att fylla en sprayflaska med samma innehåll och i stället spraya på huden.


Magnesiumdroppar


Använd Holistics magnesiumdroppar i vattenflaskan under varma dagar eller vid intensiv träning då du svettas mycket. Magnesiumdropparna innehåller nämligen mer än 70 mineraler och spårämnen som vi lätt svettas ut när det är varmt. Dosering för vuxna: En halv tesked magnesiumdroppar i ett glas vatten per dag.


Måltidsenzym, Magsyrabalans, Ultrabalans, Lactovitalis Pro, Lactovitalis IB smörsyra


Magen får utstå en hel del på semestern. Vi äter kanske helt annorlunda, grillar mer och unnar oss andra saker vilket kan få magen att komma i olag. Likaså äter vi kanske på andra tider och rubbar våra rutiner. Det påverkar också vår mage, vilket gör att det är smart att ha några väl valda magvänner som kan stötta magen vid behov under semestern.


Vitaminer och mineraler


Samtliga vitaminer och mineraler fyller viktiga funktioner i kroppen, men just här har vi valt att fokusera på Vitamin E och zink. Vitamin E skyddar cellerna mot oxidativ stress (till exempel orsakat av solen). Zink stöttar immunsystemet och ingår i det vanligaste enzymet (karboanhydras) som används för både luktsinnets funktion och i våra smaklökar. Zinkrika livsmedel är bland annat pumpakärnor och ostron.


Kokosolja


Kokosoljan är utmärkt att använda i matlagning och bak, men kan också användas för sommarhuden. Testa till exempel att göra en naturlig kokosscrubb (Recept Fräsch hud med kokosscrubb - Holistic) eller att helt enkelt använda den som en naturlig och mjukgörande lotion för huden.