Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Korngräs eller vetegräs? Det är frågan!

KORNGRÄS ELLER VETEGRÄS? DET ÄR FRÅGAN!

Gröna pulver är supertrendigt, och då menar vi inte en trend som kommer att passera. Den gröna trenden har precis börjat. Grönt är skönt, det vet vi sedan innan, men alla dessa pulver kan vara förvirrande. Det finns korngräs, vetegräs, spirulina, chlorella och en hel del andra gröna sköningar. Vi börjar med att se om det finns några skillnader mellan vetegräs och korngräs.

Vetegräs


Vetegräs innehåller inte gluten som du kanske tror av namnet. Det är rikt på klorofyll vilket är det som ger gräset dess gröna färg. Ju grönare desto bättre! Klorofyll har många hälsofrämjande egenskaper. Många upplever att de får en kick av vetegräs och känner sig piggare.


Vetegräs innehåller en mängd olika enzymer, över 90 olika mineraler och vitaminer men även 19 av de 20 aminosyror som finns, däribland alla de 8 essentiella som vi måste få i oss genom kosten och kan därför nästan räknas som en komplett måltid.


Många odlar eget vetegräs och gör vetegräsjuice av det färska gräset. Det kräver dock en del tid och engagemang. Vill man ha ett enklare alternativ så finns vetegräs som är ekologiskt, skonsamt torkat och malt till pulver som du enkelt kan dosera till önskad mängd.


Vetegräs har en utrensande och renande effekt och man bör börja med någon tesked och öka successivt.


Blanda med valfri vätska och drick det som en shot direkt på morgonen eller blanda det i din smoothie för extra näring.


Korngräs


B12 är det B-vitamin som främst finns i animalier varför veganer/vegetarianer ofta behöver säkerställa B12-nivåerna genom tillskott. B12 från vegetabilier finns i högst mängd i t ex i nori (alger), chlorella, vetegräs men mängden är ofta inte tillräckliga utan B12 behövs kompletteras med tillskott eller animalier.


Jämfört med sin kompis vetegräs så har korngräs en mildare effekt när det gäller utrensning och kan många gånger passa bättre att börja med innan man vill gå ”all-in” på gröna pulver. Inte minst för att många upplever att korngräs har en mildare smak.


Ekologiskt korngräs, torkat och malt till fint pulver blandar du enklast i din smoothie eller varför inte i ditt te? Tack vare korngräsets milda smak passar det bra till både desserter och brödbak.


Så, är det någon stor skillnad på dessa gröna sköningar? Svaret är nej, de är rätt lika varandra. Är du nybörjare på gröna pulver kan vi dock rekommendera korngräs. Har du provat gröna pulver innan och inte har problem med en somrig smak av gräs så är vetegräs din nya bästa vän. Oavsett vilken du väljer så kommer du gilla det, för grönt är skönt.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic